Jde to








A jaký je vaše léto?

 Já byla poprvé na nějakém pořádném pohovoru. Ucházela jsem se i místo do místní muzejní kavárny a protože už dva dny pršela, šla jsem v pohorách se žlutejma tkaničkama. Dopadlo to dobře, dostala jsem co jsem chtěla, ale najednou si tím nejsem tak jistá. Snad se mi ani nechce nic vymýšlet a ani sebe samotnou podporovat, že je to super, že to chci dělat. Divný.

 Konečně taky budu mít dlouhý a krásný závěsy, vždycky jsem si je přála a hurá, už jen zavrtat do zdi hmoždinky a věšet.

 Nemám moc nad procesy v těle, jednoduše řečeno, jsem nemocná. Hodně spím. Jsem nejistá, protože stále nejsou výsledky a tak vlastně nikdo neví, co mi je. Chci mezi lidi i mimo čekárny.

 Jsem hodně u mámy, mají kotě který je ale hrozně divoký a furt kouše, drápe. Jmenuje se Drápek. Odtama je fotka z pole, kde nám to s Tomem fakt sekne.

 Co říkáte na ten psací stroj? Dobrý, co? Dobrý?! T si moc věcí nepřeje, nebo mi to aspoň neříká, nebo nad tím jednoduše moc nepřemýšlí. Každopádně stroj si přál a tak tu s náma bydlí. Občas si ho prý můžu pujčit, ale musím se zeptat, jinak by to nešlo.

 Lozit jsme chodili hlavně co jsme se vrátili z Itálie, teď ale máme spolulezce na dlouhém táboře, tak jen hlídáme lano. Často ale myslím na to jak je hezký se překonat, někam se narvat, zkusit to na desátej pokus a alespoň jednou zadržet ty šílený nadávky. Ach jo, chci jít lozit...

 A poslední fotka je z dnešní bouřky, když jsem stála na balkónku a srkala maténko. Celá ta chvíle byla moc hezká a pomyslela jsem si, jak je krásné když si Bůh zalévá zahrádku.

 Někdy o něco moc moc usilujeme a najednou, když to máme, není to nic tak super, jak jsme si mysleli-vysnili... Znáš to? Jakoby stačilo dosáhnout už jen toho, že se to uskuteční, že jsi součástí, najednou jako by nebylo třeba posunout se v tom dál. Snad to dává trošku smysl, třeba to má někdo stejně jako já, kdyby jo, nepřipadala bych si tak hloupě.

 Amazonko neboj, dopis pomalu roste, jen jak furt spím a přáteluju, jde to pomalu a nějak těžce. Ale moc na tebe myslím a těším se!

 Přeju vám moc krásný léto. Hlavně si užívejte toho zlata na polích, než to brzy posekají. Pá.

Komentáře

  1. Moc krásnej stroj. My máme takový smutně šedý, má ho ještě po babičce, která na něm psávala dědovi účetnictví.
    Ve Finsku mám krásně, ale padá na mě nějaký smutek a divný stesk.
    Moc dobře znám ty pocity, kdy si najednou nejseš jistá tím, jestli to, oč jsi tak dlouho usilovala je skuteční tím, co si vlastně přeješ, po čem toužíš. Nevím čím to je. Snad je to součást nějakýho přirozenýho procesu.
    Snad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš stroj zdraví váš, prý ať se má hezky :)
      Myslím, že smutek a stesk je vlastně moc hezkej, už jen tím, že je opravdovskej.. jednoduše kdo by si chtěl stejskat naschvál, falešně?
      Asi je to proto aby sis to ještě jednou promyslel, aby ses zase utvrdil v tom, že to fakt chceš, jestli je to pro tebe dobrý.. taky nevím, ale z toho projektu muzejního asi odstoupím, necítím se v tom dobře a čas mi chybí někde jinde.. Přitom je to ale tak super! Ach jo, to léto se zdà být tak lehký a dlouhý, že člověk jen lítá na nebi.
      Kája Dokorunová, které se nedaří přihlásit

      Vymazat
  2. Muzejni kavarna bude urcite skvela zkusenost. Ta nejistota je myslim naprosto bezna. Tusim, ze se to brzy zlomi a budes za tu zkusenost rada.

    T ma krasnej psaci stroj! (Super, ze ti ho obcas pujci! Mimochodem, fakt vam to spolu slusi.) Az jsem zatouzil jej taky mit! :) Ale pak mi doslo, ze s mym stylem psani by to byl znacne neekologicky krok... Nez neco dopisu, desetkrat to prepisu. V tomto smeru je pro me digitalni vek spasou, neplnim kose neuspokojivymi verzemi textu, misto toho mackam "delete". :)

    Zrovna tuhle sobotu jsem si taky zalozil. Spontanne. Na treku jsem se trhnul od skupiny, vydrapal se na skalnatou horu, chvili cumel do udoli a pak si uzival adrenalin pri sestupu tezsi cestou. Citil jsem se kralovsky. Nikdy jsem ve skupine cilene nelozil, presto, ze bych vlastne uz dlouho rad. Asi proto, ze nebylo s kym. Ze bych vyslal objednavku na spolulezce "do korun"? :) Uplne jsem se ted zasnil, vidim se na te stene, co mas na fotce, s muzikou v usich, odriznutej od "toho venku".

    PS: Nepripadej si vubec hloupe. Znam(e) to...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi uteču, dochází mi, že výstava už má být od září a já konečně vím jen to, že nevím co vystavit, ale už vím kde budu levně, krásně tisknout! :) Snad bude i hromada toho analogová..

      Tak takhle psat, to ti teda nevím no, ale zase tě úplně vidim, ještě jak jsi napůl oholen, jak sedíš za tím stolem a házíš kuličky papírů po celém pokoji, bytě domě... ;)

      Četla jsem si o tom na blogu, děkuju. Hlavně ta zvířena jak se kolem tebe motá, to je krása! Já dnes byla napnutá v lese.. přemýšlela jsem nad lesovou výzvou a nad bodama za srnkz a tak a najednou krouží kolem mě něco v křovì! No a byli to kluci co byli na lovu klacku, tak jsme se krásně setkali. Každopádně žádost zašli. Budeš se vůbec někdy vracet? Ràda bych se s tebou zase setkala a povídala, klidně můžeme i do skal :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky